Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Καρναβάλι-Απόκριες στην Κρεμαστή



Την προπροηγούμενη εβδομάδα (μη ρωτάτε γιατί το γράφω τώρα) διοργανώθηκε στο χωριό μια συγκέντρωση όπου μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με στολές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να διασκεδάσουν, μέχρι και τα σκυλιά ντυμένα τα είδα. Η γιορτή περιελάμβανε δυνατή μουσική, παιχνίδια και φωτάκια παντού. Παντού μπορούσες να δεις χαμογελαστά πρόσωπα ή μωρά να κλαίνε, γιατί φοβόντουσαν τις μάσκες. Η γιορτή με εντυπωσίασε. Στην επιστροφή αγόρασα κάμποσες μάσκες για την οικογένειά μου από τα εποχιακά μαγαζιά.

Μπορώ να πω ότι η γιορτή μού άρεσε πολύ, και ότι θα έμενα παραπάνω, αν δεν είχα κάποιες "δουλειές" (είχε το Alien vs. Predator στην τηλεόραση). Πιστεύω ότι θα το διασκεδάσετε, αν βρεθείτε του χρόνου ανάμεσά μας στους καρναβαλιστές της Κρεμαστής.
Την Καθαρά Δευτέρα πήγαμε λίγο παραέξω στο Σταυρό του Μαρτυρίου. Εκεί εκατοντάδες κόσμου είχαν στρώσει φαγοπότι, αγωνιζόντουσαν να πετάξουν το χαρταετό τους και χορεύαν δημοτικά τραγούδια. Οι νέοι παίζανε με τις μπάλες τους. Ποιος είπε ότι οι νέοι δεν τιμούν τα έθιμα του τόπου; Γεμάτο νέους με ζωντάνια ο τόπος! Είχαν στο μεταξύ ανθίσει και οι μαργαρίτες και το λιβάδι ολόγυρα ήταν απίθανο!!! Τα παγόνια, που υπάρχουν εκεί κατά δεκάδες, είχαν φοβηθεί και ανέβηκαν όλα στα δέντρα. Το μόνο απογοητευτικό ήταν πως κανένας δεν κατάφερε να πετάξει το χαρταετό του γιατί δε φύσαγε καθόλου. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: