Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Εκδρομή;



Την Πέμπτη το σχολείο μας θα οργανώσει μια εκδρομή (εκπαιδευτική και καλά*) στην Κω. Οι μαθητές έχουν αρχίσει ήδη να φορτίζουν κινητά, Mp3 & Mp4, Ds, φορητά Dvd-players, Ι- pods και ότι άλλο gadget κυκλοφορεί. Εκτός από τη συγκέντρωση των γκατζετακιών, θα επισκεφτούμε καμιά πενηνταριά μουσεία, μερικά κάστρα και ό,τι άλλο ιστορικό στοιχείο βρεθεί στο δρόμο μας. Πρόκειται να φάμε σε εστιατόρια σαν τουρίστες και πάει λέγοντας. Περισσότερα όταν επιστρέψουμε.

Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε την καθιερωμένη μας μηνιαία εκδρομή μετά απο την απόφαση της διευθύντριας, του συλλόγου των καθηγητών και μετά από τις αμέτρητες φορές που ζητήσαμε να πάμε περίπατο στη θάλασσα. Τελικά ήταν ο ίδιος βαρετός περίπατος, αλλά το κυριότερο είναι ότι ΧΑΣΑΜΕ ΜΑΘΗΜΑ! Έχουμε ήδη κουραστεί πολύ΄και περιμένουμε πως και πως τις διακοπές του Πάσχα.
* Και για να μην παρεξηγηθώ: Νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε πόσο εκπαιδευτικό χαρακτήρα έχουν αυτές οι επισκέψεις. Ας μην λέμε και ψέματα μεταξύ μας. Άλλωστε για να είναι εκπαιδευτική η επίσκεψη θα πρέπει να υπάρχει προετοιμασία, και απολογισμός. Τώρα τι σόι εκπαιδευτική είναι η επίσκεψη, όταν δεν ξέρουμε ούτε καν τι πάμε να δούμε και τι να κάνουμε, ας το αφήσουμε να το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο σημείο.

1 σχόλιο:

Flora είπε...

Αγαπητέ πρίγκηπα της Κρεμαστής,
με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη τα λόγια σου.
Στην ουσία αυτοί οι ίδιοι βαρετοί περίπατοι μου τη δίνουν και μένα στα νεύρα.
Πριν λίγες εβδομάδες είχαμε τον ίδιο καυγά στο σχολείο. Επέμενα να μην το ξανακάνουμε αυτό το λάθος, να πάμε τα παιδιά στο διπλανό άλσος,που το βλέπουν από τα γεννοφάσκια τους και το ξέρουν απέξω κι ανακατωτά. Αυτοί οι περίπατοι - πολύ ορθά το δήλωσες - έχουν ως μόνο στόχο το να χαθεί ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ. Μα... αυτός είναι, όμως ο στόχος;
Σιγά...
Το θέμα είναι να ξεκουραστούμε και ψυχικά. Να δούμε κάτι άλλο. Μια θάλασσα, ας πούμε (που για μας δεν είναι όπως σε σας εκεί κάτω... για μας θέλει πούλμαν...)...
Χάρηκα που σε βρήκα.
Θα σε επισκέπτομαι.
Ώρα σου καλή, πρίγκηπα!